top of page

Partners

Een van de aandachtspunten van bedrijven om rendabel te kunnen werken, is het wegwerken van schaalnadelen. Wij beperken verliesposten door samen met andere bedrijven onze draagkracht naar een hoger niveau te tillen om zo samen onze rendabiliteit te verhogen.

De Nieuwe Winning:

Bioboer Koen Meuwis en ik werken heel nauw samen. Koen teelt groenten en aardappelen, ik kweek vleesrunderen en samen doen we de granen. Alle akkers nemen deel aan één grote teeltafwisseling, ongeacht bij welk bedrijf de gronden horen.

 

En verder loopt ook alles door elkaar: het werk, de machines, het zaadgoed, de mest. We zijn voortdurend in overleg. Het is nooit helemaal evenredig verdeeld, maar samen kunnen we veel meer dan alleen. Koen gebruikt ook tractoren en machines van de Natlandhoeve. Ons machinepark behoort tot de beide bedrijven. Koen zorgt in de winter voor de runderen van de Natlandhoeve enzovoort. En de financiën? Dat is rekenwerk.

Graan wordt meel en bloem:

Ons graan wordt gemalen in de artisanale watermolen de Dorpermolen in Stevoort door Molenzorg Zuid-Limburg.

Frank Bielen:

Om de dieren van de Natlandhoeve te verwerken tot vlees maken we gebruik van de diensten van de slagers Frank en Kris Bielen. Hun klanten zijn niet zomaar klanten. Frank en Kris denken mee met de filosofie van de bedrijven voor wie ze het vlees verwerken. Ze doen meer dan alleen maar uitvoeren en zijn daardoor echte partners in het bedrijfsgebeuren.

Provinciaal domein Nieuwenhoven:

Onze runderen grazen op de graslanden van het domein. De dieren leven van de grassen en de kruiden die er groeien. Tegelijkertijd zorgen ze voor meer biodiversiteit.

Koen Meuwis De Nieuwe Winning
Bloem De Natlandhoeve
Slagers Frank en Kris Bieln
Provinciedomein Nieuwenhoven
bottom of page