top of page

De akkers

Gras zaaien De Natlandhoeve

Als je natuurlijk wilt boeren zijn akkers zo een beetje het ergste wat je je grond kan aandoen. Om de zoveel maanden ligt je grond bloot. Zonnebaden zonder zonnecrème zeg maar. En met grondbewerking haal je ook nog eens al het bodemleven overhoop. Anderzijds is het een eeuwenoud systeem dat je niet zomaar kan wegdenken uit de landbouw en ons voedingspatroon. Alternatieven zoals agroforestry en permacultuur zijn niet van vandaag op morgen operationeel.

 

Wij telen daarom meerdere authentieke granen. Tarwe, spelt, gerst en haver. Zo brengen we opnieuw een lokaal product tot bij de klant. Vervolgens worden deze granen afgewisseld met 2 jaar grasklaver. Dat is 2 jaar geen grondbewerking, 2 jaar rust.

Granen moeten we in eerste instantie gebruiken voor mensenvoeding. En zo doen wij dat. Malen gebeurt in de Dorpermolen in Stevoort. Verpakken gebeurt bij Activiteitenboerderij De Wroeter. Meel en bloem draagt dan het merk 'Kortweg Natuur'. De verkoop gaat via 'Puur Limburg'. Grotere hoeveelheden kunnen ook rechtstreeks via thuisverkoop.

WP_20190806_19_00_30_Pro.jpg
bottom of page